FRAM Idrettsmedisin

teipingb


Idrettsmedisinsk kompetansesenter i Sarpsborg
Framklinikken er et idrettsmedisinsk kompetansesenter for forebygging og behandling av idrettsskader i Sarpsborg. Vårt mål er å være det naturlige valget for idrettsutøvere og idrettslag når det gjelder undersøkelse, behandling, opptrening og testing. Vårt team består av fysioterapeuter og osteopater som står klare til å få deg raskt, trygt og effektivt tilbake til idrett hvis en skade oppstår.

Våre samarbeidspartnere

Vi har et samarbeid med Sarpsborg 08 gjennom Sondre Olstad som medisinsk koordinator for utviklingsavdelingen og damelaget. I tillegg har vi ansvaret for oppfølging av skader, samt skadeforebyggende økter ved toppidrettslinjen St. Olav vgs. Frem til 2016 har vi vært medisinsk ansvarlig for Sarpsborgalliansen HK.
Vi fungerer også som en medisinsk støttespiller for flere av breddeidrettsklubbene i distriktet.

Fasiliteter

Gjennom vår samarbeidspartner Family SportsClub Iseveien vil vi ha tilgang på 2000 kvm med topp moderne treningsfasiliteter. Dette er unikt og optimaliserer opptreningen, testing og screening av våre idrettspasienter. For videre oppfølging og prestasjonsfremming av har samarbeid med senteret dyktige personlige trenere.

Idrettsskader kan unngås – vi lærer deg hvordan

Vi vet at riktig type skadeforebyggende trening virker. Forskning viser at idrettsutøvere kan reduserer alvorlige vridningsskader i ankel og kne med 50%. Gode oppvarmingsrutiner i håndball reduserer skulderskader med 30%. Visste du at 6 av 10 av hamstringsskader kan forebygges?
Den største risikofaktoren for en idrettsskade i f.eks et kne, er en tidligere skade. Vi i framklinikken bruker dokumentert forskning til å holde deg skadefri!

Hva vi tilbyr

  • Screening og testing av enkeltutøvere og lag
  • Gjennomgang av dokumenterte skadeforebyggende tiltak
  • Foredrag for lag / idrettsklubber om hvordan forebygge idrettsskader
  • Skadeforebyggende trening i våre saler for idrettslag

Idrettens helsesenter

Vi er en av få klinikker i Sarpsborg med avtale med idrettens helsesenter. Det innebærer at du som idrettsutøver kan få dekket undersøkelse og behandling gjennom lisensordningen.
Er du usikker om hva du får dekket av forsikringen; kontakt idrettens helsesenter (idrettshelse.no) eller kontakt Jan-Ola (janola@framklnikken.no)

kulerb

KateAdminFRAM Idrettsmedisin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *