LØPESKO

Framklinikken har i flere år vært autorisert forhandler av Hoka i Sarpsborg. Vi tilbyr alle våre kunder en uforpliktende og gratis løpsanalyse.
Ta kontakt med osteopat Sondre Olstad for å teste våre modeller.

Ønsker du å kjøpe på nett? Se utvalget av Hoka sko på vår nettbutikk framsport.no! 

Hoka sko kjøper du hos Framklinikken i Sarpsborg

Hoka One One

Våren 2015 ble Framklinikken autorisert forhandler av Hoka One One i Sarpsborg. Vi har i mange år hjulpet pasienter med fotrelaterte plager. Samtidig så vi en manglende kunnskap fra sportskjedene når det gjaldt kunnskap om fotsmerter og skotøy. Dette var bakgrunnen til vårt samarbeid med Hoka. Grunnen til at det ble dette merket var våre gode erfaringer med skoen med nettopp markedets beste støtdemping!

Hva er spesielt med Hoka?

Hoka navnet stammer fra det gamle språket Maori og kan oversettes til; «nå er det tid for å fly». Nettopp denne følelsen skal du oppnå ved å løpe på en Hoka sko. Det hjelper ikke å lage en sko med tykk såle for å oppnå god demping. Hoka har klart det å designe en sko med markedets beste støtdemping samtidig som de har tatt vare på en ekstremt lav vekt. Sålen har dobbelt så mye volum sammenliknet med en standard løpesko. Det er dette som gir føtter og knær ekstra «beskyttelse».
Alle Hoka-modeller har noe vi kaller en lav dropp. Det vil si at høyden fra hælen til forfot. Dette er en stor fordel for pasienter med forfots-smerter, da designet av sålen fjerner mye av belastningen på framfot.

Ny geometri på sålen

Det er et faktum at nesten alle løpere lander på hælen. Dette har gjort at Hoka har brukt noe som kalles Rocker geometri på sålen. Med det mener vi at sålen har en noe rullende profil. Man vil da lande stabilt og beskyttet på hælen og få en rask «rullebevegelse» fremover til frasparket.
Vi opplever at mange er skeptisk til skoen da den ved første øyekast kan se noe ustabil ut, men faktisk er det motsatt. Skoens unike mellomsåle gjør at foten står stabilt «nede» i sålen, som i en kajakk – ikke på toppen av sålen som i andre sko.
Det er kombinasjonen av disse faktorene som gjør skoen unik for både løpere og personer med smerter i føtter og knær! Det er som en av våre pasienter sa: «Det er som å gå på luft».

Hvorfor fungerer Hoka så bra på mange av våre pasienter?

Det er først viktig å si at det ikke foreligger noe forskning som tilser at en sko er noe «bedre» enn en annen sko. Skobransjen bruker store summer for å produsere sko som skal redusere forekomsten av løpeskader. Men sannheten er at forekomsten av løpeskader øker i takt med budsjettene til skoprodusentene.
Med vår utdannelse og kunnskap tilbyr vi derfor noe mer enn kun et par sko. Alle pasienter blir grundig undersøkt, testet og det blir gjort en filmet gange- og løpsanalyse på mølle. Det blir alltid iverksatt aktive tiltak på bakgrunn av undersøkelsen.
Vår erfaring er at Hoka er det merket som gir foten den beste avlastningen, noe som er viktig i en rehabilitering- og avlastningsfase. Er det indikasjon for at man kan ha nytte av sko mer demping, lar vi pasienten prøve en Hoka for å se om det kan gjøre noe med smerten.

Gratis gang- og løpsanalyse

1. Hva er dine behov?
Vi setter alltid av 15-20 minutter for de som ønsker å prøve en Hoka hos oss. Vi starter med å kartlegge hvilke behov du har og hva du skal bruke skoen til. Ser du etter en løpesko? Gåsko? Eller jobbsko? Hvilket underlag skal skoen brukes til?

2. Undersøkelse av dine føtter
Når vi vet hvilken type sko du er ute etter, starter vi med en rask evaluering av føttene dine. Vi gjør en undersøkelse av fotstillingen, fotbue og hvordan ellers foten ser ut. Dette gir oss nyttig informasjon om hvilken type modell som kan passe best.

3. Testing på tredemølle
Nå har vi kommet til den viktigste delen av testingen; hvordan du synes skoen er å gå og løpe med! Hvis du ikke er trygg på å gå på tredemølle, kan skoen selvfølgelig prøves på gulv. Vi bruker et nettbrett for å analysere hvordan du går og løper. Dette gjør vi for å få informasjon om hvordan du lander og ruller på foten. Vi ser også på hvordan foten din pronerer under belastning. Løpeteknikken din kan også være avgjørende for hvilken løpesko som passer best. Lander du med hælen eller forfoten når du løper?

4. Tilpasning av skoen
Vi har mulighet til å justere orginalsålen i Hoka-skoene. Sliter du f.eks med en «beinhinnebetennelse» og vi ser at du overpronerer, kan vi bygge opp sålen på innersiden. Dette kan redusere belastningen på innersiden av leggen under gange og løp. Dette er et rimelig alternativ til en ortopedisk innleggssåle.

5. Valg av sko
På bakgrunn av testingen har vi ved dette stadium gitt deg tips om hvilke modeller som kan passe deg best. Nå er det opp til deg å velge den Hoka-skoen som sitter best på foten din!

Kontakt oss hvis du ønsker å prøve en Hokasko:

 

Gange- og løpsanalyse blir utført av osteopat Sondre Olstad.Gange- og løpsanalyse blir utført av osteopat Sondre Olstad.

KateAdminLØPESKO

1 comment

Join the conversation

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *